Your cart is currently empty!

Vins Ancestrals
Els vins ancestrals, també coneguts com a escumosos de mètode ancestral, són una de les formes més antigues i autèntiques d’elaborar vins escumosos. Si t’agraden els vins que surten dels camins tradicionals i t’atreuen les bombolles naturals, els vins ancestrals et fliparan. 🥂✨
La seva màgia està en que el vi comença a fermentar en dipòsit com qualsevol altre vi, però, a diferència del mètode tradicional (com el del cava o el xampany), en el mètode ancestral, el vi s’embotella abans que acabi la fermentació. Això fa que la fermentació acabi dins l’ampolla, creant les bombolles de manera natural, sense afegir llevats ni sucre afegits.
Aquest procés dona lloc a bombolles més fines i un caràcter molt més autèntic i fresc. El resultat són vins escumosos molt menys intervencionistes, amb una acidesa viva i un punt de frescor que no trobes en els escumosos més comercials.
Els vins ancestrals són més punkis que els seus cosins elaborats per mètodes tradicionals. Solen tenir una personalitat més salvatge i un toc de brutalitat controlada. També són ideals per maridar amb aperitius, tapes o plats que tenen una mica de greix, perquè aquesta acidesa i frescor et netegen el paladar d’una manera brutal.
Així que, si vols descobrir vins escumosos de mínima intervenció, amb bombolles autèntiques i un sabor més proper a la natura, els vins ancestrals són la teva copa de vi! 🍾
Deja una respuesta
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.